Osteopaat Brusselsepoort

Osteopathie Haenraets is jouw specialist voor behandeling van klachten bij baby’s, kinderen en volwassenen in regio Brusselsepoort.

Osteopathie biedt een holistische benadering van gezondheidszorg, die gericht is je lichaam te helpen zichzelf te kunnen genezen. De aanwezigheid van zogenaamde ‘stoorzenders’ in je lichaam kunnen klachten uitlokken en vervolgens het lichaam hinderen om zichzelf te repareren. Stoorzenders zijn bijvoorbeeld bewegingsbeperkingen van wervels, ribben, spieren, bindweefsel en organen. Het kan hierbij gaan om houdings- of bewegingsklachten maar ook klachten als buikpijn, vermoeidheid, hoofdpijn en vele andere indicaties.

 

Een osteopaat brengt de stoorzenders in kaart en behandelt ze vervolgens effectief. Dit door middel van mobilisaties van de structuren die onvoldoende bewegen en zo jouw klacht in stand houden. Op deze manier kan jouw lichaam zichzelf weer optimaal herstellen.

Ervaar je klachten zoals pijn in de nek-, schouder- of rugpijn, migraine, maagklachten, darmklachten of slaapproblemen? Heeft je baby last van darmkrampjes, reflux, obstipatie of huilt het overmatig? Of heeft je kind dyslexie, AD(H)D of concentratieproblemen? Dan kan een osteopaat uitkomst bieden.

 

Bij Osteopathie Haenraets zijn we naast bovengenoemde klachten gespecialiseerd in het behandelen van astma, eczeem en allergieën.

Osteopathie Haenraets Kerkrade en Vaals, praktijkhouder Ralf Haenreats Osteopaat D.O.

Ook andere patiënten in Brusselsepoort kiezen voor behandeling bij Osteopathie Haenraets.

Betrokken

Onze aanpak en benadering is gericht op het geven van de beste ondersteuning en zorg

Specialistisch

Osteopathie Haenraets is gespecialiseerd in behandelingen bij astma, eczeem en andere veel voorkomende allergieën

Oplossingsgericht

Ons doel is om jou klachtenvrij te krijgen. Samen werken we aan oplossen van het daadwerkelijke probleem

Wat doet een osteopaat?

Osteopathie Haenraets Kerkrade en Vaals, specialistische behandelingen voor volwassenen bij klachten als duizeligheid, hersenschudding, pijn in de liezen, menstruatieklachten, hoofdpijn en pijn of stijfheid in nek, rug, schouder, heup en ledematen.

Osteopathie kan worden ingezet bij een breed scala aan klachten, zoals rugpijn en nekpijn, migraine, maagklachten en darmklachten, slaapproblemen, en nog veel meer. Bij Osteopathie Haenraets zijn we naast bovengenoemde klachten gespecialiseerd in het behandelen van astma, eczeem en allergieën. Onze specialistische behandelingen kunnen klachten verminderen of zelfs oplossen.

 

Een osteopaat heeft een holistische benadering van gezondheidszorg die gericht is op het helpen van je zelf genezende vermogen. Obstakels in dit vermogen worden in kaart gebracht en behandeld zodat jouw lichaam zichzelf weer kan herstellen.

 

Bij Osteopathie Haenraets bieden wij specialistische behandelingen in de regio Brusselsepoort. Voor zowel baby’s en kinderen, als volwassenen en mensen die last hebben van astma, eczeem of veel voorkomende allergieën.

Wat doet een osteopaat?


Osteopathie kan een geweldige vervanging of aanvulling zijn van bijvoorbeeld fysiotherapie. Het is een geneeswijze die gericht is op het behandelen van het lichaam als geheel. Het corrigeert verminderde beweeglijkheid in het lichaam en activeert het zelfgenezend vermogen.Bij Osteopathie Haenraets zijn we naast rugklachten, nekklachten, schouderklachten, hoofdpijn, knieklachten gespecialiseerd in het behandelen van astma, eczeem en veel voorkomende allergieën. Door onze specialistische behandelingen kunnen klachten vaak drastisch afnemen, of zelfs geheel oplossen.


Als je woonachtig bent in Brusselsepoort en op zoek bent naar een osteopaat die kan helpen bij het verbeteren van je gezondheid en welzijn, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan graag voor je klaar.

Osteopathie voor baby of kind:
 • Kaakproblemen
 • Astma
 • Bedplassen
 • Keel-, neus-, oorproblemen
 • Eczeem
 • Allergieën
 • Buikpijn
Osteopathie voor volwassenen:
 • Duizeligheid
 • Hersenschudding
 • Liesklachten
 • Menstruatieklachten
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Pijn of stijfheid in rug, nek en/of schouder

Osteopathie bij:

 • Astma
 • Eczeem
 • Allergieën 
Effectieve behandeling voor baby's en kinderen

Osteopathie Haenraets Kerkrade en Vaals, specialistische behandelingen van kinderen bij klachten als astma, bedplassen, keelpijn, neusklachten, oorpijn, eczeem, allergie en buikpijn

Er kan sprake zijn van spijsverteringsproblemen, darmkrampen, reflux, obstipatie of kan jouw baby overmatig huilen. Voor baby’s en kinderen is osteopathie een subtiele en effectieve manier om klachten te verlichten. Door de behandeling worden niet alleen de symptomen aangepakt, maar ook de oorzaak van de klachten.

 

Zo kan een huilbaby baat hebben bij osteopathie omdat de behandeling kan helpen bij het verlichten van spanningen in het lichaam. Osteopathie kan helpen klachten aan te pakken door de mobiliteit van het lichaam te verbeteren om zo het zenuwstelsel te reguleren.

 

Ook als je kind last heeft van bepaalde klachten of gewoon niet lekker in zijn vel zit, is het belangrijk om te kijken naar de mogelijke oorzaken. Dit kan variëren van lichamelijke aandoeningen tot emotionele problemen zoals stress of angst. Samen met ouders werken we aan de gezondheid van kind of baby en zijn we er om jullie te ondersteunen tijdens dit gehele proces.

Voordelen osteopathie bij baby en kind:

 • Bevordert gezonde ontwikkeling en bewegingsvrijheid bij kinderen en baby’s.
 • Effectieve behandeling van veelvoorkomende problemen zoals reflux, dyslexie, AD(H)D en slaapproblemen.
 • Ondersteunt het immuunsysteem en verhoogt de weerstand tegen ziekten bij kinderen en baby’s.

Osteopathische behandelingen bij volwassenen

Osteopathie is niet alleen geschikt voor baby’s en kinderen, maar ook voor volwassenen. Veel volwassenen hebben last van rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, buikklachten, klachten als gevolg van littekenweefsel, vermoeidheid of andere klachten die hun dagelijks leven hinderen. Vaak zijn deze klachten gerelateerd aan verminderde beweeglijkheid van gewrichten, spieren, organen en bindweefsel.

 

Een osteopaat kan helpen om deze klachten te verzachten of op te lossen door het lichaam te behandelen als een geheel. Door deze verminderde beweeglijkheid te verbeteren kan de osteopaat de klachten verminderen of vaak zelfs verhelpen. Hierdoor kan de patiënt weer comfortabel bewegen, kunnen dagdagelijkse activiteiten weer moeiteloos uitgevoerd worden en verbetert de kwaliteit van leven.

Osteopathie Haenraets Kerkrade en Vaals, specialistische behandelingen voor volwassenen bij klachten als duizeligheid, hersenschudding, pijn in de liezen, menstruatieklachten, hoofdpijn en pijn of stijfheid in nek, rug, schouder, heup en ledematen.

Voordelen osteopathie bij volwassenen:

 • Een osteopaat behandelt de oorzaak in plaats van alleen symptomen te bestrijden
 • Osteopathie kan heel effectief zijn bij de behandeling van chronische klachten
 • Verbetert algehele gezondheid en welzijn door het lichaam weer in balans te brengen

Specialistische behandeling bij astma, eczeem en veel voorkomende allergieën

Osteopathie Haenraets Kerkrade en Vaals, specialistische behandelingen van kinderen bij klachten als astma, bedplassen, keelpijn, neusklachten, oorpijn, eczeem, allergie en buikpijn

Osteopathie Haenraets is gespecialiseerd in behandelingen voor astma, eczeem en allergieën. Door correctie van het skelet en advies over houding en voeding, wordt het zenuwstelsel geoptimaliseerd, herstel bevorderd en terugkerende klachten verminderd of zelfs voorkomen.

Behandeling bij een osteopaat is effectief voor een breed scala aan klachten, voor alle leeftijdsgroepen. Bij Osteopathie Haenraets krijgt u specialistische behandelingen op maat.

Voordelen osteopathie bij baby en kind:

 • Bevordert gezonde ontwikkeling en bewegingsvrijheid bij kinderen en baby’s.
 • Effectieve behandeling van veelvoorkomende problemen zoals reflux, dyslexie, AD(H)D en slaapproblemen.
 • Ondersteunt het immuunsysteem en verhoogt de weerstand tegen ziekten bij kinderen en baby’s.

Nog niet overtuigd?

Bekijk hier de ervaringen van andere patiënten die ons met 5 sterren op Google beoordelen

Bij aanhoudende klachten wil je uiteraard de best mogelijke behandeling. Bij Osteopathie Haenraets begrijpen wij dat maar al te goed. Want tenslotte wil je optimaal kunnen functioneren en klachtenvrij zijn. Ook andere patiënten uit regio Brusselsepoort kiezen voor effectieve en specialistische behandelingen bij Osteopathie Haenraets.  

Cyriel Dezaire
Cyriel Dezaire
Na 3 behandelingen voor hooikoorts waren de klachten nagenoeg verdwenen. Na enkele afspraken erna geen tot nauwlijks last meer van hooikoorts.
Kuschi VW
Kuschi VW
Ik ben al zo'n 17 jaar bij hem in behandeling. Zeer tevreden over hem. Door zijn behandelingen kan ik mijn dagelijkse bezigheden blijven doen ondanks mijn aandoening. Hij onderhoudt mijn lichaam zodat ik kan blijven functioneren!
Martijn Geers
Martijn Geers
Kundige en goede osteopaat!
Marlies Kleuters
Marlies Kleuters
Irene van Mierlo-Gielen
Irene van Mierlo-Gielen
Sinds ik bij Ralf Haenraets onder behandeling ben, worden zelfs voor mij onverklaarbare lichamelijke klachten, verholpen. Indien nodig in meerdere behandelingen. Maar altijd effectief! En vorig jaar had ik niet zonder zijn behandeling, al na een maand weer aan het werk kunnen gaan. Bij deze, dankjewel Ralf.
Guido Schmitz
Guido Schmitz
Danny Herveille
Danny Herveille
Dutch BeautyCenter
Dutch BeautyCenter
Zeer kundig osteopaat, weet waar hij over praat. Al een paar keer geweest direct na de eerste behandeling was ik verholpen. Ik kan Ralf alleen maar aanbevelen.
Lou Giesberger
Lou Giesberger
Zeer capabele osteopaat, weet waar hij over praat en heeft een goed gevoel voor humor waardoor ik me altijd op mijn gemak voel.
John Rademacher
John Rademacher

Bij welke praktijk kan ik terecht als ik in Brusselsepoort woon?

Je kunt bent van harte welkom bij onze praktijken. Ben je woonachtig in Brusselsepoort of woon je er dicht in de buurt? Dan kun je bij een van onze praktijken in Kerkrade of Vaals terecht.

 

Voor het maken van een afspraak, vragen wij je om telefonisch contact op te nemen. Om misverstanden te voorkomen, plannen wij geen afspraken in die via e-mail of voicemail binnenkomen.

Osteopathie Haenraets Kerkrade

Osteopathie Haenreaets praktijk Kerkrade

Dokter Limpenstraat 42
6463 DK KERKRADE

E: info@osteopathie-haenraets.nl
T: 043 205 00 56

Osteopathie Haenraets Vaals

Osteopathie Haenraets wachtruimte locatie Kerkrade

Sint Jozefplein 49
6291 HJ Vaals

E: info@osteopathie-haenraets.nl
T: 043 205 00 56

Wil jij ook dat de bron van jouw klachten eindelijk aangepakt opgelost wordt?

Ontdek de kracht van osteopathie en maak vandaag nog een afspraak bij Osteopathie Haenraets in Kerkrade of Vaals. Want ook jouw lichaam verdient de best mogelijke zorg en een optimale bewegingsvrijheid!

Osteopaat Limburg

Osteopathie Haenraets helpt klanten uit heel Limburg, waaronder de volgende regio’s. Staat je regio er niet tussen? Neem gerust even contact op.

Osteopaat Haenraets - Limburg - {{MPG_PLAATSNAAM}}