WAT IS OSTEOPATHIE?


Osteopathie is een manuele geneeswijze die op zoek gaat naar de oorzaak van de klacht. Osteopathie is gebaseerd op uitgebreide kennis van anatomie, neurologie, embryologie en fysiologie. Een van de belangrijkste principes van osteopathie is dat het lichaam in zijn geheel wordt bekeken. 

Alles in het lichaam beweegt en nog veel meer dan we ons beseffen. Niet alleen bij activiteiten, maar juist in rust of tijdens de slaap gaat ons lichaam ongestoord door. Het hart blijft bloed rond pompen, eten wordt verteerd, de longen blijven dag en nacht door ademen zonder dat we er stil bij staan. Al die verschillende functies en systemen binnen het lichaam zorge ervoor dat het lichaam gezond energiek blijft. Goede beweging (mobiliteit) van de verschillende systemen zorgt voor het goed functioneren van het hele lichaam. Overbelasting, een ongeval, ziekte, operatie, stress of slechte voedingspatronen kunnen er toe leiden dat er bewegingsverlies en pijnklachten optreden in he lichaam. Zonder goede mobiliteit lopen de processen in het lichaam moeizamer, functioneren kost meer energie, wordt minder comfortabel en op termijn kan dit fysieke klachten veroorzaken. Beweging is daarom de belangrijkste focus van de osteopaat.


Wat kan osteopathie voor jou betekenen?

Op termijn kan dit fysieke klachten veroorzaken. Beweging is daarom de belangrijkste focus van de osteopaat. Een osteopaat kijkt niet alleen naar het deel van het lichaam dat klachten geeft, maar ook naar het bewegingsapparaat, het bindweefsel, de schedel en het algemeen functioneren van het lichaam. Er wordt gekeken naar de bewegingsmogelijkheid van het lichaam. Op de plaatsen waar de beweging verminderd is, wordt met (overwegend) zachte handvattingen de bewegingsbeperkingen hersteld. Door het verbeteren van de mobiliteit krijgt het lichaam de ruimte zich te herstellen, de klachten te laten verdwijnen en weer optimaal te functioneren. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren spelen en die soms zelfs onoplosbaar leken. Vaak komt een osteopaat in beeld als een klacht hardnekkig blijkt. Als er bijvoorbeeld gezegd is “met deze pijn moet je maar leren leven”.

Osteopathie Haenraets Kerkrade en Vaals, specialistische behandelingen voor volwassenen bij klachten als duizeligheid, hersenschudding, pijn in de liezen, menstruatieklachten, hoofdpijn en pijn of stijfheid in nek, rug, schouder, heup en ledematen.
Osteopathie Haenraets Kerkrade en Vaals, specialistische behandelingen van kinderen bij klachten als astma, bedplassen, keelpijn, neusklachten, oorpijn, eczeem, allergie en buikpijn

Osteopathie voor baby’s en kinderen

Heeft jouw baby of kind last van een van de volgende klachten?

 

 • Kaakproblemen
 • Astma
 • Bedplassen
 • Keel-, neus-, oorproblemen
 • Eczeem en allergieën
 • Buikpijn

Klik hier voor meer informatie over osteopathie voor baby’s en kinderen en lees daarnaast ook meer over hoe osteopathie jou zou kunnen helpen! 

 

Osteopathie voor Volwassenen

Heb je last van een van de volgende klachten?

 

 • Duizeligheid
 • Hersenschudding
 • Liesklachten
 • Menstruatieklachten
 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Pijn of stijfheid in rug, nek, schouder,
 
Klik hier voor meer informatie over osteopathie voor volwassenen en lees daarnaast ook meer over hoe osteopathie jou zou kunnen helpen! 

 

Osteopathie Haenraets Kerkrade en Vaals, specialistische behandelingen voor volwassenen bij klachten als duizeligheid, hersenschudding, pijn in de liezen, menstruatieklachten, hoofdpijn en pijn of stijfheid in nek, rug, schouder, heup en ledematen.
Osteopathie Haenraets Kerkrade en Vaals, specialistische behandelingen bij klachten als astma, eczeem en veel voorkomende allergieën.

Osteopathie bij Astma / eczeem / allergieën

Heb je last van een van de volgende klachten?

 

 • Astma
 • Eczeem
 • Allergieën
 
Klik hier voor meer informatie over de veelvoorkomende klachten en lees daarnaast ook meer over hoe osteopathie jou zou kunnen helpen!

Staat jouw klacht er niet bij?
Neem dan contact met ons op!