Vind hier antwoorden op veelgestelde vragen

wat is het verschil tussen Fysiotherapie en Osteopathie?

Fysiotherapie concentreert zich voornamelijk op “Waar doet het pijn”. Osteopathie richt zich voornamelijk op “Waarom doet het daar pijn”.

Een fysiotherapeut richt zich voornamelijk op het behandelen van de symptomen van een bepaalde aandoening. Een osteopaat werkt aan het vinden en behandelen van de oorzaak, waarbij het oplossen van de klacht of aandoening centraal staat.


Bovendien kan osteopathie vaak een hele goede aanvulling, of zelfs vervanging zijn van fysiotherapie wanneer bezoek aan een fysiotherapeut niet het gewenste resultaat oplevert. Osteopathie kan namelijk ook bijdragen aan het voorkomen van blessures en het optimaliseren van de algemene gezondheid.

Is behandeling bij een osteopaat veilig?

Ja, osteopathie is over het algemeen veilig voor baby's, kinderen en volwassenen. Osteopathie is een zachte en subtiele behandelmethode die geen schade aan het lichaam toebrengt.

Osteopaten zijn opgeleid om veilig en effectief te werken met patiënten van alle leeftijden en met verschillende aandoeningen. Het is wel belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren osteopaat te vinden die de juiste kennis en expertise heeft om de behandeling veilig uit te voeren. Door onze jarenlange ervaring in het behandelen van patiënten van alle leeftijden, ben je bij Osteopathie Haenraets in goede handen.

Welke kleding moet ik dragen naar een osteopaat?

Het is belangrijk dat je gemakkelijke kleding draagt tijdens de behandeling. Voor dames geldt dat zij een gemakkelijke legging of sportbroek aan mogen houden. Bij de osteopaat zal je zo veel mogelijk kleren aanhouden, tenzij dat een belemmering voor de behandeling zou zijn.

Is er parkeergelegenheid?

Op alle locaties is er voldoende en gratis parkeergelegenheid.

HOE IS DE BEREIKBAARHEID MET OPENBAAR VERVOER?

Locatie vaals is vanuit het openbaar vervoer te bereiken met de bus. De bus stopt op de Maastrichterlaan. Vanuit de Maastrichterlaan loopt je binnen 2 minuten naar de praktijk aan het Sint Jozefplein.

Locatie Kerkrade is met de bus bereikbaar voor de buslijnen die stoppen op de Pieterstraat. Vanuit de Pieterstraat is het 5 minuten lopen naar Dr.Limpensstraat 42. Ook kan men de praktijk bereiken per trein. De trein stopt op treinstation Chevremont van waar men binnen 7 minuten te voet naar Dr.Limpensstraat 42 loopt.

HOE KAN IK EEN AFSPRAAK MAKEN?

Het maken, wijzigen of annuleren van een afspraak dient altijd telefonisch te verlopen. Je kunt het secretariaat bereiken binnen de aangegeven tijdstippen.

Staat jouw klacht er niet bij?