Zorgverzekering

zorgverzekeraars in Nederland

Onze zorgverzekering bestaat uit twee delen:

  1. Hoofdverzekering
  2. Aanvullende verzekering

De hoofdverzekering is voor iedereen gelijk in Nederland. De hoofdverzekering vergoedt geen osteopathie. Deze wordt deels vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.

De aanvullende verzekering is niet verplicht. Enkel een aanvullende verzekering vergoedt osteopatie als u ouder dan 18 jaar bent.

U bepaalt dus zelf of u aanvullend verzekerd wilt zijn. Om misverstanden te voorkomen, willen wij u erop wijzen dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vergoeding van osteopathiekosten. Kijk daarom uw polis na voordat u met begint osteopathie.  Zo weet u of en voor hoeveel zittingen u verzekerd bent.

Voor vergoeding van de verschillende aanvullende verzekeringen kunt u uw polis of zorgverzekeraar raadplegen of kijken op www.kiesbeter.nl. Informatie over het zorgstelsel, de basispremie, de eigen bijdrage, de zorgtoeslag en antwoord op veel gestelde vragen vindt u op www.minvws.nl.

Verwijzing of niet?

De osteopaat is voor iedereen rechtstreeks toegankelijk. U heeft dus geen verwijsbrief meer nodig voor een osteopatische behandeling.