Tarieven & vergoeding

Zorgverzekeraars in Nederland

Osteopathie is een manuele geneeswijze die op zoek gaat naar de oorzaak van de klacht. Osteopathie is gebaseerd op uitgebreide kennis van anatomie, neurologie, embryologie en fysiologie. Een van de belangrijkste principes van osteopathie is dat het lichaam in zijn geheel wordt bekeken. 

 

Onze zorgverzekering bestaat uit twee delen:

1. Hoofdverzekering

2. Aanvullende verzekering 

 

De hoofdverzekering is voor iedereen gelijk in Nederland. De hoofdverzekering vergoedt geen osteopathie. Deze wordt echter deels vergoed uit de aanvullende zorgverzekering wanneer je ouder bent dan 18 jaar. De aanvullende verzekering is niet verplicht en daarom bepaalt u zelf of u aanvullend verzekerd wilt zijn. Om misverstanden te voorkomen willen wij je er graag op wijzen dat je zelf verantwoordlijk bent voor de vergoeding van osteopathie kosten. Kijk daarom goed naar je polis voor dat je start met behandelingen. Zo weet je ook meteen het aantal zittingen waar je verzekerd voor bent. Meer informatie over vergoedingen kunt je vinden op www.kiesbeter.nl  Daarnaast vind je meer informatie over het zorgstelsel, basispremie, de eigen bijdrage, de zorgtoeslag en veelgestelde vragen op www.minvws.nl.

 

Verwijzing of niet?

De osteopaat is voor iedereen rechtstreeks toegankelijk. Je hebt dus geen verwijsbrief nodig voor een osteopathische behandeling. 

 

Tarieven

Consult 30 minuten:  63 euro

Consult 45 minuten:  87 euro

 

Bij annulering van de afspraak korter dan 24 uur van te voren, wordt de reserveerde tijd in rekening gebracht.