Wat is osteopathie en waarin verschilt het van de reguliere gezondheidszorg?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die gericht is op het behandelen van het lichaam als geheel. Het doel is om de oorzaak van de klachten te vinden en niet alleen de symptomen te behandelen. Een osteopaat kijkt naar de interactie tussen de verschillende systemen van het lichaam, zoals de spieren, botten, organen en het zenuwstelsel. Vaak zit in deze interactie het antwoord waarom klachten ontstaan en vervolgens niet vanzelf genezen.Het is een bewezen en effectieve aanvullende therapie op de reguliere geneeskunde. Het wordt alternatief genoemd omdat osteopaten, gelijk met chiropractors en orthomanueel artsen, geen contracten tekenen met zorgverzekeraars. Dit stelt ons in staat om de beste behandeling voor jou te geven zonder inmenging van de zorgverzekeraar. Dit vaak met verbluffende resultaten.

Waarvoor wordt osteopathie ingezet?

Osteopathie kan worden ingezet bij een breed scala aan klachten, zoals rugpijn en nekpijn, migraine, maagklachten en darmklachten, slaapproblemen, en nog veel meer. Bij Osteopathie Haenraets zijn we naast bovengenoemde klachten gespecialiseerd in het behandelen van astma, eczeem en allergieën. Onze specialistische behandelingen kunnen klachten verminderen of zelfs oplossen.

Een osteopaat heeft een holistische benadering van gezondheidszorg die gericht is op het helpen van je zelf genezende vermogen. Obstakels in dit vermogen worden in kaart gebracht en behandeld zodat jouw lichaam zichzelf weer kan herstellen. Bij Osteopathie Haenraets bieden wij specialistische behandelingen aan voor baby’s en kinderen, volwassenen en mensen die last hebben van astma, eczeem of veel voorkomende allergieën.

Wat doet een osteopaat?

Effectieve behandeling voor baby's en kinderen

Als het gaat om de gezondheid van onze kinderen, willen we alleen het allerbeste voor ze. Daarom biedt Osteopathie Haenraets specialistische behandelingen voor baby’s en kinderen. Het is een geweldige manier om de gezondheid en het welzijn van jouw baby of kind te verbeteren. Tijdens de geboorte kunnen baby’s soms een trauma ervaren, waardoor ze moeite kunnen hebben om zich goed te ontwikkelen. Ook kan er sprake zijn van spijsverteringsproblemen, darmkrampen, reflux, obstipatie of kan jouw baby overmatig huilen. Voor baby’s en kinderen is osteopathie een subtiele en effectieve manier om klachten te verlichten. Door de behandeling worden niet alleen de symptomen aangepakt, maar ook de oorzaak van de klachten. Zo kan een huilbaby baat hebben bij osteopathie omdat de behandeling kan helpen bij het verlichten van spanningen in het lichaam. Osteopathie kan helpen bij deze klachten door de mobiliteit van het lichaam te verbeteren om zo het zenuwstelsel te reguleren.

 

Ook voor kinderen met dyslexie, AD(H)D en concentratieproblemen kan een osteopaat uitkomst bieden. Door te kijken naar het lichaam als een geheel en te zoeken naar de oorzaak van de klachten, nemen deze vaak af of worden ze geheel opgelost. Bijvoorbeeld, als een kind moeite heeft met concentratie, kan het zijn dat er spanningen zitten ter hoogte van de schedel, nek of bekken die dit veroorzaken. Door deze spanningen te verminderen, kan het kind zich beter focussen en beter presteren op school.

Bij Osteopathie Haenraets hebben we veel ervaring met het behandelen van baby’s en kinderen van alle leeftijden. Onze behandelingen zijn zacht en veilig en worden altijd aangepast aan de individuele behoeften van het kind. We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om te zien dat je kindje niet lekker in zijn vel zit. Daarom staan we klaar om samen met ouders te werken aan de gezondheid van het kind en zijn we er om jullie te ondersteunen tijdens het hele proces.

Dus als je kind last heeft van bepaalde klachten of gewoon niet lekker in zijn vel zit, is het belangrijk om te kijken naar de mogelijke oorzaken. Dit kan variëren van lichamelijke aandoeningen tot emotionele problemen zoals stress of angst. Daarnaast kunnen een gezonde levensstijl, voldoende slaap en ontspanning en een goede communicatie met het kind ook bijdragen aan het verbeteren van hun welzijn. Aarzel dan niet en neem contact op met Osteopathie Haenraets. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw kind weer gezond en klachtenvrij wordt.

Osteopathie Haenraets Kerkrade en Vaals, specialistische behandelingen van kinderen bij klachten als astma, bedplassen, keelpijn, neusklachten, oorpijn, eczeem, allergie en buikpijn

Osteopathische behandelingen bij volwassenen

Osteopathie Haenraets Kerkrade en Vaals, specialistische behandelingen voor volwassenen bij klachten als duizeligheid, hersenschudding, pijn in de liezen, menstruatieklachten, hoofdpijn en pijn of stijfheid in nek, rug, schouder, heup en ledematen.

Osteopathie is niet alleen geschikt voor baby’s en kinderen, maar ook voor volwassenen. Veel volwassenen hebben last van rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, buikklachten, klachten als gevolg van littekenweefsel, vermoeidheid of andere klachten die hun dagelijks leven hinderen. Vaak zijn deze klachten gerelateerd aan verminderde beweeglijkheid van gewrichten, spieren, organen en bindweefsel.

Een osteopaat kan helpen om deze klachten te verzachten of op te lossen door het lichaam te behandelen als een geheel. Door deze verminderde beweeglijkheid te verbeteren kan de osteopaat de klachten reduceren of verhelpen. Hierdoor kan de patiënt weer comfortabeler bewegen waardoor de kwaliteit van leven verbetert. Lees hier meer over behandelingen bij volwassenen.

Behandeling bij astma, eczeem en veel voorkomende allergieën

Osteopathie Haenraets heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van mensen met astma, eczeem en veel voorkomende allergieën Bij al deze klachten is het immuunsysteem vaak verzwakt. Alle patiënten met astma, eczeem en allergieën hebben bepaalde standsafwijkingen in het skelet die op hun beurt het zenuwstelsel op negatieve wijze beïnvloeden. Hierdoor kunnen bovenstaande klachten zich ontwikkelen.

Door het skelet te corrigeren wordt de irritatie van het zenuwstelsel weggenomen en kan het lichaam zich vervolgens beginnen te herstellen. Houdingsadviezen zijn nodig om het skelet in goede conditie te houden. Ook moet men voedingsadviezen in acht nemen. Houdings- en voedingsadviezen zijn noodzakelijk om te kunnen herstellen en te verhinderend dat de klachten terugkeren.

Kortom, osteopathie is een effectieve behandelmethode die geschikt is voor een breed scala aan klachten en aandoeningen, van baby’s en kinderen tot volwassenen en mensen met astma, eczeem en veel voorkomende allergieën. Bij Osteopathie Haenraets bent u aan het juiste adres voor specialistische behandelingen op maat. Lees meer over behandeling bij astma, eczeem en allergieën.

Osteopathie Haenraets Kerkrade en Vaals, specialistische behandelingen bij klachten als astma, eczeem en veel voorkomende allergieën.

Wat is het verschil tussen osteopathie en fysiotherapie?

Hoewel fysiotherapie ook gericht is op het behandelen van het lichaam, is er een groot verschil tussen deze twee therapieën. Fysiotherapie concentreert zich voornamelijk op “Waar doet het pijn”. Osteopathie richt zich voornamelijk op “Waarom doet het daar pijn”. Zodoende bestrijdt een fysiotherapeut veelal symptomen waardoor klachten blijven bestaan. Een osteopaat werkt aan het vinden en behandelen van de oorzaak. De blokkades in je zelfgenezende vermogen wegnemen waardoor je lichaam zich zelf kan herstellen en genezen.

 

Fysiotherapie is vaak gericht op spierversterking om zo je belastbaarheid te verhogen. Deze aanpak is goed, maar vaak te algemeen om klachten duurzaam weg te krijgen. Osteopathie zich richt op het corrigeren van verminderde mobiliteit in je gehele lichaam daar waar die verantwoordelijk is voor jou klacht. De gehele balans van je het lichaam wordt daarmee zo goed als mogelijk hersteld. Zodoende gaan veel mensen succesvol naar een osteopaat wanneer de fysiotherapeut geen uitkomst meer biedt. Dit omdat osteopathie verder gaat waar het voor de fysiotherapie ophoudt.

Zit er een osteopaat bij mij in de buurt?

Je kunt bent van harte welkom bij onze praktijken in Kerkrade en Vaals. Ben je woonachtig in Brunssum, Beekdaelen, Landgraaf, Heerlen, Nuth, Schinnen, Maastricht, Valkenburg, Voerendaal of Kerkrade? Dan is Osteopathie Haenraets Kerkrade de meest dichtstbijzijnde praktijk.

Indien je in regio Gulpen, Bocholtz, Vijlen, Simpelveld, Eijsden, Margraten, Epen, Eys of Vaals woont, is onze praktijk Osteopathie Haenraats Vaals het meest voordehand liggend.

Ook op zoek naar meer balans in het lichaam?

Kortom, osteopathie kan een geweldige vervanging of aanvulling of zijn van fysiotherapie. Het is een alternatieve geneeswijze die gericht is op het behandelen van het lichaam als geheel. Het corrigeert verminderde beweeglijkheid in het lichaam en activeert het zelf genezend vermogen. Bij Osteopathie Haenraets zijn we naast rugklachten, nekklachten, schouderklachten, hoofdpijn, knieklachten etc. gespecialiseerd in het behandelen van astma, eczeem en veel voorkomende allergieën. Door onze specialistische behandelingen kunnen klachten vaak drastisch afnemen, of zelfs geheel oplossen.

Als u op zoek bent naar een osteopaat die u kan helpen bij het verbeteren van uw gezondheid en welzijn, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan graag voor u klaar.